26.04.2017 20:32

Buijs mist trainerscursus: "Kwalijke zaak"

Voormalig Feyenoord-speler Danny Buijs is op z'n zachtst gezegd niet blij met de KNVB. De trainer van Kozakken Boys werd ondanks het behalen van de norm niet toegelaten tot de hoogste trainersopleiding in Nederland.

Tegenover Omroep Brabant doet Buijs zijn verhaal. Hij haalde alles rondom zijn toelatingsexamen, maar vanwege zijn verleden werd Buijs alsnog niet toegelaten tot de cursus. In zijn eerste periode bij Kozakken Boys stond de 34-jarige trainer voor de groep, terwijl hij niet over de juiste papieren beschikte. De Nederlandse voetbalbond maakte er een zaak van.

"We zijn toen in hoger beroep gegaan tegen mijn straf. Het duurde zeven weken voordat het hoger beroep werd behandeld en toen was het seizoen bijna klaar. We hebben het toen gelaten voor wat het was. Ik wilde geen gezeur meer." Uiteindelijk komen de problemen nu terug voor Buijs, die voormalig voetballers als Kees van Wonderen, Arne Slot en Geer Brusselers wel een kans zag krijgen.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet kan meedoen. Ik wil graag dat papiertje hebben. Je wordt belemmerd om de arbeidsmarkt op te gaan. Ik wil leren, mijn papieren halen, maar ik mag niet. Dat vind ik een kwalijke zaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner