26.04.2017 23:27

Sterren PSG verslaan B-elftal AS Monaco: 5-0

Paris Saint-Germain heeft AS Monaco ook in de Coupe de France met ruime cijfers verslagen. Begin april wonnen de Parijzenaars de finale van de Coupe de la Ligue door een 4-1-zege.

De ploeg van coach Unaï Emery was AS Monaco woensdag met 5-0 de baas in de halve finale van het grootste Franse bekertoernooi. PSG treft nu Angers SCO in de finale in Parijs op 27 mei. In de Franse competitie hebben beide ploegen 80 punten, maar heeft Monaco een wedstrijd minder gespeeld. De koploper is bovendien nog halve finalist in de Champions League.

Misschien dat coach Leonardo Jardim daarom bijna al zijn sterkste spelers rust gunde. Het team dat het opnam tegen PSG had echter geen schijn van kans. Julian Draxler schoot de thuisploeg na een klein half uur op voorsprong en Edinson Cavani maakte er vijf minuten later al 2-0 van. Na rust liep PSG uit via Safwan Mbae en Blaise Matuidi. Marquinhos schoot in de negentigste minuut de 5-0 eindstand op het bord.