27.04.2017 10:20

Heracles onderzoekt mogelijkheden beloften

Heracles Almelo is één van de weinige clubs die het beloftenelftal niet laat instromen in de Nederlandse voetbalpiramide, waardoor de Almelöers nu de mogelijkheden bekijken om oefenwedstrijden in Duitsland te spelen.

Naast Heracles hebben enkel SC Telstar, FC Oss en MVV Maastricht afgezien van deelname aan de voetbalpiramide. "Wij staan met die andere clubs behoorlijk alleen", aldus Heracles-directeur Nico Jan Hoogma. "Wij willen in het tweede team de jongens die niet in het eerste spelen, de reserves en spelers die terugkomen van een blessure, ritme op laten doen. Als we een tweede elftal laten instromen in de piramide, komen de nummers 12 tot en met 22 amper aan voetballen toe."

"We kijken over de grens, naar tegenstanders in Duitsland", vervolgt Hoogma tegenover Tubantia. "Het is nog pril en het is onbekend terrein. In Duitsland spelen ze mannenvoetbal, dat is alleen maar goed. Clubs als Bochum en Leverkusen hebben ook geen tweede team in de Duitse piramide, maar ook zij willen dat hun reserves ritme opdoen. We denken ook aan teams uit de Regionalliga en de Oberliga. Het niveau is daar hoog. We gaan er zelf mee aan de slag, dat vergt onderzoek en energie, maar het is interessant genoeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner