27.04.2017 14:56

FC Barcelona op zoek naar nieuwe backs

Jordi Alba aan de bal in het duel met Atletico Madrid
Jordi Alba aan de bal in het duel met Atletico Madrid

FC Barcelona is zich aan het voorbereiden op een drukke transferperiode. Vooral op de posities van de vleugelverdedigers kan Barça versterkingen gebruiken en de Catalanen schijnen al twee namen op het oog te hebben.

Om een van de gewilde namen te kunnen tekenen heeft FC Barcelona haar linkerverdediger Jordi Alba op huurbasis aangeboden. De verdediger waar het om gaat, Theo Hernandez, speelt bij Atletico Madrid en heeft afgelopen jaar op huurbasis bij Deportivo Alaves goede prestaties neergezet. Mede daarom heeft hij op 19-jarige leeftijd al belangstelling bij FC Barcelona gewekt. Mocht Atletico Madrid haar talentvolle verdediger verkopen, zal het wel vervanging nodig hebben. Barça heeft daarom de Spanjaard Alba aangeboden in een deal. 

De andere kant van de verdediging is ook al niet meer wat het was sinds het vertrek van Dani Alves naar Juventus. De Catalanen hebben moeite met het invullen van deze positie en de laatste tijd staat vooral Sergi Roberto op deze plek. Nu schijnt er volgens de Spaanse krant Marca interesse van FC Barcelona voor Arsenal-verdediger Héctor Bellerín. De Spanjaard heeft tot 2011 de jeugd doorlopen van de club uit Barcelona en vertrok toen naar de Londense club. Hier heeft de verdediger zich goed in de kijker gespeeld van de internationale voetbalclubs. Arsenal vraagt een bedrag van rond de veertig miljoen voor de 22-jarige voetballer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner