28.04.2017 10:00

De 5 clubs waartegen Messi het vaakst scoorde

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de vijf favoriete tegenstanders van Lionel Messi, de clubs waartegen hij het vaakst scoorde.

1: Sevilla FC > > 29 goals (30 duels)
De meeste treffers maakte de Argentijn tegen Sevilla. Bijna loopt de supervedette van FC Barcelona één op één, maar de 29 treffers kwamen tot stand in 30 duels. Tijdens de laatste twaalf wedstrijden van de vijfvoudig Voetballer van het Jaar tegen Sevilla, kwam hij tienmaal tot scoren. Begin deze maand maakte hij er nog twee in de 3-0 zege.
Aantal hattricks: 2

2: Atlético Madrid > > 27 goals (34 duels)
Tegen Los Colchoneros en Real Madrid speelde Messi de meeste wedstrijden in zijn carrière. Opvallend is dat hij tussen 2010 en 2012 in vijf achtereenvolgende wedstrijden tien keer scoorde, maar in de zeven duels daarna de Madrileense keeper geen enkele keer passeerde. Overigens kan Messi tijdens de komende wedstrijd tegen Atlético zijn tiende gele kaart pakken. Tegen geen andere ploeg heeft hij dubbele cijfers op het gebied van kaarten.
Aantal hattricks: 3

3: Valencia CF > > 24 goals (26 duels)
De meeste hattricks maakte Messi tegen Valencia, viermaal in totaal. Van die vier keer wist de Argentijn bovendien zelfs een keer vier treffers te maken. Dat was tijdens de 5-1 thuisoverwinning in 2012. De laatste wedstrijden tegen Valencia is Messi zeer op schot, daar hij tijdens de laatste vier confrontaties acht keer het net vond.
Aantal hattricks: 4

4: CA Osasuna > > 23 goals (19 duels)
De eerste 'kleine' club uit deze lijst is Osasuna. Het is eveneens de ploeg waartegen Messi een positieve balans heeft, want de 23 doelpunten maakte de kleine dribbelaar in 19 wedstrijden. Dat betekent dat de aanvaller gemiddeld 1,2 treffers per duel maakt tegen Osasuna. Overigens is het opvallend dat Messi in slechts elf wedstrijden scoorde tegen de ploeg uit Pamplona. Dat betekent dat hij in de andere acht duels het net niet vond.
Aantal hattricks: 3

5: Real Madrid > > 23 goals (34 duels)
Niet geheel verrassend staat ook Real Madrid in deze lijst. Samen met Atlético is het namelijk de ploeg waartegen Messi het vaakst speelde. Al in 2007, tien jaar geleden dus, maakte Messi zijn eerste hattrick tegen De Koninklijke. Dat deed hij tijdens de 3-3 remise toen onder meer Ruud van Nistelrooy namens Real Madrid scoorde. Vorige week was hij met twee treffers, waarvan de eerste ouderwets wonderschoon was (zie video) en de tweede ver in blessuretijd viel, nog de grote man tijdens de 2-3 overwinning van FC Barcelona in Santiago Bernabéu.
Aantal hattricks: 2

De laatste 5
Grootste zeges van Feyenoord bij Vitesse
Laatste voorsprongen van 2 goals van Ajax in Europa
Beste presterende clubs na midweekse ronde
Laatste Feyenoord-zeges in Amsterdam
Laatste Nederlandse kwartfinalisten in Europa

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner