28.04.2017 11:04

Mourinho over Aguëro: "Geen gebroken neus"

Marouane Fellaini dupeerde zijn ploeg door vlak voor het eindsignaal tegen Manchester City (0-0) een rode kaart te pakken. De Belg deelde een kopstoot uit aan Kun Agüero, maar desondanks wist trainer José Mourinho een opmerkelijke verklaring af te geven.

"Marouane is gefrustreerd", stelde de Portugese oefenmeester na afloop van de stadsderby tegen de BBC. Hij vond dat de spits van Manchester City wel erg overdreven reageerde. "Marouane zei dat Agüero slim reageerde. Ik denk dat het een combinatie van beiden is: een beetje rood en een erg slimme, erg ervaren Argentijnse speler. Hij heeft geen gebroken neus in ieder geval."

In het tweede bedrijf had zijn ploeg steeds minder in te brengen tegen Manchester City, nadat het een goede eerste 45 minuten op de mat legde. "De eerste helft ging precies zoals we wilden. We hadden de totale controle en hadden het verdedigend relatief gemakkelijk. In de tweede helft konden we zelfs niet beginnen aan een counter. We verloren veel te snel te bal."

Blessure Fosu-Mensah
Door de rode kaart van Fellaini worden de personele problemen bij Manchester United alleen maar groter. Ook Timothy Fosu-Mensah, die na de rode kaart van de Belg mocht invallen, liep nog tegen een blessure aan in de slotfase. "Vandaag hebben we weer twee spelers verloren. Timothy Fosu-Mensah liep bij zijn laatste actie van de wedstrijd een serieuze blessure op en Fellaini is geschorst. We gaan er kwantitatief op achteruit. Het is erg lastig voor ons, maar het karakter van onze jongens is geweldig en ik ben erg trots op ze."

Guardiola
Pep Guardiola was tevreden met de instelling van zijn ploeg. Manchester City nam het doel van United negentien keer onder vuur, tegenover drie pogingen van de bezoekers. "We hebben het geprobeerd op de manier zoals we het wilden. Natuurlijk wisten we dat ze enorm gevaarlijk zijn met counters, maar we hadden controle en kregen genoeg kansen om te winnen. United had er maar twee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner