28.04.2017 12:26

Metgod wordt de nieuwe assistent van Adams

John Metgod wordt de nieuwe assistent-trainer van Tony Adams bij Granada CF. Samen gaat het duo de strijd aan tegen degradatie, al wordt dat een lastig verhaal. Met nog vier duels voor de boeg is de achterstand op de veilige nummer zeventien, CD Leganés, tien punten.

De 59-jarige Metgod zit in ieder geval de laatste vier duels in de Primera División op de bank, maar of dat na de zomer nog het geval is, is nog niet bekend. Adams, die al maanden technisch adviseur was bij Granada, werd begin april doorgeschoven naar de trainerspositie nadat Lucas Alcaraz werd ontslagen bij de club die de thuiswedstrijden speelt in Nuevo Los Cármenes.

In het verleden was de 21-voudig international van Oranje al assistent-trainer bij Feyenoord, Excelsior, Derby County en Portsmouth. Bij die laatste club was hij ook de rechterhand van Adams. In Spanje gaat hij een aantal oude vrienden tegenkomen. "Chendo is nu teammanager van Real, Butragueno is directeur van de club. Ik ga die mannen allemaal weer zien. Prachtig", zegt Metgod in De Telegraaf.

Metgod, die tijdens zijn laatste klus technisch directeur bij ADO Den Haag was, heeft meer met de speler waar hij zelf mee speelde dan de huidige vedettes. "Je zal mij niet naar Ronaldo zien lopen of om zijn shirt zien vragen. Hij is een grote speler, maar mijn gevoel ligt bij de sterren van toen. Mijn oude ploegmaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner