29.04.2017 15:52

Degradatie al een feit voor Adams en Metgod

De onmogelijke opgave voor Tony Adams en John Metgod bleek ook echt onmogelijk. Granada FC is zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Primera División na een nederlaag op bezoek bij Real Sociedad: 2-1.

Begin april werd Arsenal-legende Adams aangesteld om Granada van degradatie te behouden, maar na vier wedstrijden is het doek gevallen. Alle vier de wedstrijden werden verloren, waardoor de veilige zeventiende plaats niet meer te halen is. CA Osasuna was al eerder gedoemd tot degradatie.

Voor de Nederlander Metgod is het een bijzondere eerste werkdag. Vrijdagmiddag werd hij aangesteld als assistent in een laatste wanhoopspoging van de club, maar een dag later bleek het voor niets. Via doelpunten van Carlos Vela en Juanmi pakte Real Sociedad de driepunter. Adrián Ramos deed nog wel wat terug, maar het was niet genoeg. Ook oud-Ajacied Isaac Cuenca kon zijn ploeg niet helpen.

De slechte serie van Granada kon bijna niet anders in degradatie uitmonden. Met één punt uit de laatste tien wedstrijden maakte de ploeg geen aanspraak op lijfsbehoud. Sporting Gijón lijkt de derde club die uit een niveau zal dalen, maar de Madrilenen hebben nog wel enige hoop. De achterstand op CD Leganés bedraagt zes punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner