30.04.2017 17:20

Fraser geeft Leerdam de voorkeur in finale

Feyenoorder Jens Toornstra (l.) en Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam (r.) zijn in een duel verwikkeld tijdens Vitesse - Feyenoord. (23-04-2017)
Feyenoorder Jens Toornstra (l.) en Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam (r.) zijn in een duel verwikkeld tijdens Vitesse - Feyenoord. (23-04-2017)

Trainer Henk Fraser verkiest Kelvin Leerdam boven Kevin Diks. De Fiorentina-huurling heeft nog niet kunnen overtuigen in Arnhem. Vandaar dat oud-Feyenoorder Leerdam in de basis start tegen AZ in de bekerfinale.

Voor de rest geen verrassingen in de basiselftal van Vitesse. Tegen Feyenoord experimenteerde Fraser nog met Alexander Büttner als hangende linksvoor. Voor de bekerfinale kiest hij voor Nathan in de voorhoede. Ricky van Wolfswinkel keert weer terug in de basis na zijn schorsing. Dat betekent dat Yuning Zhang weer op de bank plaats neemt. Ook Matt Miazga is weer terug bij Vitesse. De verdediger miste het duel met Feyenoord door een hamstringblessure, maar staat tegen AZ in de basis.

John van den Brom start met dezelfde elf spelers als vorige week tegen FC Twente. Dat betekent dat Tim Krul onder de lat staat. De achterhoede wordt gevormd door Ridgeciano Haps, Ron Vlaar, Rens van Eijden en Jonas Svensson. Joris van Oevereem, Derrick Luckassen en Stijn Wuytens moeten het slag op het middenveld winnen. En voorin is het aan Dabney dos Santos en Alizera Jahanbakhsh om spits Wout Weghorst te voorzien van voorzetten.

De bekerfinale begint om 18.00 uur in Rotterdam en de wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner