30.04.2017 18:55

Promes en Spartak hebben titel bijna binnen

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Quincy Promes won zondagmiddag in een zwaarbevochten duel van CSKA Moskou en kan daarmee de titel bijna niet meer ontlopen. Spartak Moskou, de nummer één van de ranglijst won op bezoek bij nummer twee CSKA met 1-2. Met nog vier duels voor de boeg is er een gat van tien punten geslagen.

Door de winst van Spartak Moskou is er een groot gat ontstaan in punten. Het kampioenschap kan tijdens de volgende speelronde worden binnengesleept. Spartak Moskou kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, nadat Ivelin Popov aanvaller Luiz Adriano bediende, die koel afwerkte. CSKA, waar oud-AZ-speler Pontus Wernblom in de basis stond, kwam voor rust nog op gelijke hoogte. Aleksey Berezutski was de maker van het doelpunt.

In de tweede helft deelde Spartak, waar Quincy Promes de volle negentig minuten speelde, de genadeklap uit. Denis Glushakov zette Spartak in de 51ste minuut op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Volgende week zaterdag kan Spartak de titel binnenhalen. Dan neemt de ploeg van Promes het in eigen huis op tegen Tom Tomsk. Het zou voor de Russische ploeg de eerste titel sinds 1989 betekenen.