30.04.2017 19:25

Muntari verlaat veld na racistische leuzen

Pescara-middenvelder Sulley Muntari is zondagmiddag van het veld gestapt tijdens het duel tussen Pescara en Cagliari in de Serie A. De 32-jarige middenvelder deed dat omdat er racistische leuzen naar hem werden gezongen.

Muntari klaagde over de racistische uitspraken vanuit het publiek bij scheidsrechter Daniele Minelli, maar die greep niet in en gaf de Ghanees zelfs een gele kaart. Daarom koos Muntari er zelf voor om het veld te verlaten. Scheidsrechter Minelli was het niet eens met Muntari omdat de leidsman zelf de racistische leuzen niet had gehoord. Pescara-coach Zdenek Zeman gaf na de wedstrijd veel kritiek op de scheidrechter.

"Muntari heeft de scheidsrechter gevraagd om op te treden, maar dat deed hij niet. We praten zoveel over racisme, maar gaan er gewoon mee door. Dit is niet de eerste keer dat het bij Muntari gebeurd en wij willen deze mentaliteit veranderen. He verliet het veld vanwege de leuzen, maar wij moeten zelf daar niet tegen optreden. Die taak is niet aan ons."

Pescara ging zondagmiddag op bezoek bij Cagliari en kwam daar halverwege de eerste helft al op achterstand. João Pedro benutte in de 23ste minuut een strafschop. Het zou het enige doelpunt zijn van de wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner