01.05.2017 09:10

Thuishaven Excelsior krijgt een sponsornaam

Het stadion van Excelsior heet vanaf maandag Van Donge & De Roo Stadion. De Rotterdamse club heeft besloten om de naam Woudestein te veranderen in een sponsornaam.

"Wij begrijpen de sentimenten die leven rond de naam Stadion Woudestein, maar als Excelsior willen wij blijven groeien en dit partnership neemt hierin een belangrijke plaats in", legt commercieel directeur Wouter Gudde uit op de officiële website van Excelsior. De club uit Kralingen heeft een contract van tien jaar getekend met het Rotterdamse familiebedrijf.

"Wij moesten kiezen tussen sentiment en ambitie en hebben voor het laatste gekozen. Mede met deze inkomsten willen wij de komende jaren de volgende stappen zetten om Excelsior uit te laten groeien tot een stabiele Eredivisieclub."

Het huidige stadion werd in 2000 geopend met de naam Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen. In 2004 gaf Excelsior de thuishaven de naam Stadion Woudestein. Er kunnen 4500 toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion en het is daarmee het kleinste stadion in de Eredivisie

In het Van Donge & De Roo Stadion wordt direct een belangrijke wedstrijd gespeeld. Feyenoord kan zondag bij winst op Excelsior kampioen van Nederland worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner