02.05.2017 09:17

Riedewald: "Contrast met VVV-uit wel groot"

Afgelopen weekend speelde Jaïro Riedewald nog met Jong Ajax tegen VVV-Venlo (4-1 winst), maar woensdagavond speelt hij hoogstwaarschijnlijk met de hoofdmacht van Ajax in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon.

"Als Daley (Sinkgraven, red.) niet fit is, denk ik dat ik door de schorsing van Nick Viergever de tweede optie ben", aldus Riedewald tegenover De Telegraaf. "Mocht ik tegen Olympique Lyon spelen, dan is het contrast met VVV-uit natuurlijk wel groot. Welke Nederlandse voetballers kunnen er allemaal zeggen dat ze een Europese halve finale hebben gespeeld?"

Riedewald is multifunctioneel, maar heeft desondanks geen vaste basisplaats bij Ajax. Tot dusver kwam hij dit seizoen tot veertien competitiewedstrijden, negen als basisspeler. "In de jeugd heb ik vaak links centraal achterin en als controlerende middenvelder gespeeld. Maar linksback is wel weer even schakelen, omdat het een uitzondering is dat ik daar sta. De trainer heeft zelf aangegeven dat hij me niet als linksback ziet. Maar nood breekt wet."

"Ik zie mezelf niet als een noodverbandje, maar als een volwaardige selectiespeler", vervolgt Riedewald zijn verhaal. "We zijn één team, doen het met z'n allen en hebben samen de halve finale bereikt. Fysiek ben ik op en top, maar dat is wat anders dan wedstrijdfit. Als je elke week speelt, is je ritme beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner