02.05.2017 10:31

Jonk benieuwd naar ontwikkeling Kluivert

Wim Jonk, die in het verleden werkzaam was als hoofd jeugdopleiding van Ajax, is gecharmeerd van Justin Kluivert, maar de oud-international is benieuwd of de jongeling de stijgende lijn kan vasthouden.

Kluivert debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van Ajax en liet tot dusver een sterke indruk achter. Ondanks dat de zoon van Patrick Kluivert pas één keer wist te scoren in de hoofdmacht valt hij op met flitsende acties, ziet ook Jonk. "Kluivertje doet het heel goed en sneller dan gedacht", vertelt Jonk aan De Telegraaf. 

Een goed begin is het halve werk, maar de oud-speler van onder meer Ajax en PSV weet dat Kluivert er nog lang niet is. "Hij heeft zich laten zien, maar komt nu in een spannende fase", vervolgt Jonk zijn verhaal. "Tegenstanders kennen hem en gaan zich tegen hem wapenen. Ik ben benieuwd op welke andere manieren Justin ze gaat verrassen."

Kluivert speelde tot dusver zestien officiële wedstrijden in de ploeg van Ajax-trainer Peter Bosz. Vier in de Europa League en twaalf in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner