02.05.2017 13:54

Manchester City moet wennen aan Guardiola

De voetballers van Manchester City moeten wennen aan de werkwijze van trainer Josep Guardiola. Terwijl Guardiola de voorgaande jaren elk jaar een prijs wist te pakken, wordt het met Manchester City lastig zich te plaatsen voor de Champions League.

“FC Barcelona en Bayern München zijn niet te vergelijken met Manchester City. Guardiola is naar City gekomen met een erg unieke trainersstijl”, vertelt aanvoerder Vincent Kompany aan de Belgische media. De verdediger doelt op het feit dat City momenteel tegenvallend vierde staat terwijl Manchester City nog maar vier wedstrijden verwijderd is van het einde van het seizoen.

Vincent Kompany geeft ook aan de focus met Manchester City te hebben op volgend seizoen. “We hebben ons moeten aanpassen aan zijn stijl. Volgend seizoen zullen we zien of zijn manier de juiste was. Het lijkt alsof alles hier al is, maar we zijn een club waar een verbouwing aan de gang is."

Manchester City heeft nog dus maar een paar wedstrijden om plaatsing voor de Champions League te verzilveren. De club uit Manchester zal de volgende drie speelrondes thuis aantreden tegen Crystal Palace, regerend kampioen Leicester City en West Bromwich Albion voordat het de laatste speelronde uit mag naar Watford FC. Concurrent Liverpool heeft na de winst op Watford (1-0) van maandag nog drie wedstrijden over terwijl de eeuwige rivaal en stadsgenoot Manchester United ook vier wedstrijden over heeft om de belangrijke vierde plek over te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner