02.05.2017 14:35

Ajax met Tete en Riedewald tegen Lyon

Jaïro Riedewald op de training bezig met het positiespel. Op de achtergrond de andere verdediger Matthijs de Ligt.
Jaïro Riedewald op de training bezig met het positiespel. Op de achtergrond de andere verdediger Matthijs de Ligt.

Jairo Riedewald en Kenny Tete beginnen woensdagavond met Ajax aan het eerste duel met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. Zij vervangen in een uitverkochte ArenA Nick Viergever en Joël Veltman, die een schorsing moeten uitzitten. "Ze zijn er klaar voor", zei trainer Peter Bosz. "Ik weet zeker dat ze er zullen staan."

Tete en Riedewald verloren in het begin van het seizoen hun basisplaats en kregen vervolgens nauwelijks speeltijd meer in het eerste elftal. "Maar ik ben nooit ontevreden over hun inzet geweest", zei Bosz. "En nu heb ik ze plotseling nodig in een halve finale van de Europa League. Dat is ook voetbal."

De andere verdediger die waarschijnlijk zal gaan spelen is de jongeling Matthijs de Ligt. Toen Ajax voor het laatst in de halve finale van de Europa League stond, was de verdediger nog niet begonnen, maar tegenwoordig maakt De Ligt veel minuten in het verdedigende centrum van Ajax. Matthijs de Ligt kijkt ook uit naar de wedstrijd tegen Lyon. "Langzamerhand merk ik wel dat de eindfase van het seizoen is aangebroken. Het begint een kleine slijtageslag te worden. Maar uiteraard geniet ik er ook met volle teugen van. De wedstrijden tegen Schalke en nu weer tegen Lyon, dat zijn de potjes waarvoor je het als voetballer doet", geeft de voetballer aan op zijn blog op de website van Ajax.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner