04.05.2017 23:04

United wint halve finale op vreemde bodem

Manchester United heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Europa League. De Engelse grootmacht zegevierde met 0-1 op bezoek bij Celta de Vigo en staat met een been in de finale.

Europese uitduels in de halve finale gelden doorgaans als lastige potjes voor The Red Devils. Het bezoek aan Vigo was de zeventiende wedstrijd op vreemde bodem en pas de vijfde overwinning.

In het eerste bedrijf was de eerste goede kans voor de thuisploeg. Daniel Wass verzuimde Celta de Vigo na zo'n tien minuten spelen op 1-0 te zetten. Vervolgens was Manchester United veel beter en keerde doelman Sergio Álvarez een poging van Marcus Rashford. Nadat ook Jesse Lingard twee kansen om zeep had geholpen, wist Celta de rijen tot aan de rust gesloten te houden.

Na de thee begonnen de gasten goed, maar kreeg Celta opnieuw de eerste mogelijkheid. Een van richting veranderd schot van Pione Sisto werd door doelman Sergio Romero uit het doel gehouden. Aan de overkant brak Rashford de ban. Hij knalde een vrije trap fraai achter de Spaanse goalie en bezorgde zijn ploeg het belangrijke uitdoelpunt. Lingard kreeg nog de kans om 0-2, maar hij had zijn vizier de gehele avond niet op scherp staan.

Volgende week donderdag 11 mei wordt de return afwerkt op Old Trafford. De finale op woensdag 24 mei gaat tussen de winnaars van de duels tussen Manchester United en Celte de Vigo en Olympique Lyon en AFC Ajax.

Door: Bob van Dijk