05.05.2017 19:09

Update: Achilles: "Strijd is niet beslist"

Nog voordat de laatste wedstrijden van de Jupiler League van start gingen, is Achilles '29 gedegradeerd. De beroepscommissie van de KNVB heeft besloten dat de club drie punten in mindering krijgt, waardoor de degradatiestrijd is beslist.

FC Dordrecht en Achilles zouden vrijdagavond gaan strijden om lijfsbehoud. Bij een zege van Achilles op Jong PSV en een nederlaag van Dordrecht op bezoek bij FC Den Bosch, zouden de Groesbekers toch in de Jupiler League blijven. De strijd is echter al in de rechtbank beslist.

Achilles voldeed dit seizoen bij herhaling niet aan een financiële doelstelling uit een zelf opgesteld plan van aanpak, waarna de KNVB besloot drie punten in mindering te brengen. De club ging echter niet akkoord en spande een rechtszaak aan, maar de beroepscommissie beslist dat de straf toch doorgang vindt.

"De commissie heeft echter de verantwoordelijkheid alle clubs in dezelfde competitie op onafhankelijke en evenredige wijze te beoordelen. Zo kreeg Fortuna Sittard dit seizoen ook zes punten in mindering voor het niet voldoen aan financiële doelstellingen. Op basis van een gelijkwaardige behandeling van alle clubs, is het niet mogelijk uitzonderingen te maken", reageert de KNVB.

Update: 05-05-2017: 19:09

Achilles'29 legt zich niet neer bij het besluit van de beroepscommissie dat de club drie punten in mindering krijgt. Op de clubsite vragen de Groesbekers zich af: "Wordt degradatie op het veld beslist of achter een bureau?" Achilles moet vrijdagavond winnen van Jong PSV om degradatie af te wenden. En dan moet Dordrecht ook nog verliezen bij FC Den Bosch.

"Zoals eerder al aangekondigd legt Achilles’29 zich niet neer bij de procedure zoals die door de KNVB is gevolgd. De club heeft gisteren al direct een spoedappèl aangekondigd om bij het Gerechtshof in beroep gegaan tegen de uitspraak in het kortgeding. Mocht Achilles’29 vanavond winnen (en daar gaan we vol voor!) en Dordrecht verliezen, dan zal het voorlopig dus nog niet duidelijk zijn welke club volgend jaar in de Jupiler League speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner