05.05.2017 19:45

Van der Gaag: "Laat die wedstrijd beginnen"

Alle ogen zijn zondagmiddag gericht op SBV Excelsior en Feyenoord. De Rotterdamse stadsderby is het decor van de kampioenswedstrijd van Feyenoord, wat het gesprek van de dag is. Ook Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag ontkomt niet aan alle commotie.

"Laat het maar zondagmiddag half drie zijn. Het gaat nu al twee weken nergens anders meer over. Sterker nog, voor de vorige competitieronde was het al onderwerp van gesprek", zegt trainer Van der Gaag tegenover VI. Zijn ploeg heeft zelf nog een puntje nodig voor lijfsbehoud, maar of het in staat is het kampioenfeest van Feyenoord te verpesten is nog zeer de vraag. "In de wedstrijden tegen topclubs weet je dat je zelf op en top moet zijn en dat alles moet kloppen en dat je moet hopen dat de tegenstander een mindere dag heeft."

"Zo hebben we gelijkgespeeld tegen Ajax (1-1, red). Het wordt een aparte wedstrijd met veel belangen voor beide ploegen. Je moet er ook naar uitkijken. Deze ervaring is belangrijk voor een speler, die neem je mee en dat vergeet je nooit meer." Toch moet Excelsior nog wel dat puntje zien te pakken om veilig te zijn. "Nu of volgende week bij ADO Den Haag, bij voorkeur zo snel mogelijk uiteraard."

Ook bij gunstige resultaten op de andere velden kan Excelsior zich verzekeren van een nieuw seizoen Eredivisie-voetbal. "Het liefst hoor ik tijdens de wedstrijd niet wat er op de andere velden gaande is, maar daar ontkom je toch niet aan. Supporters horen het en het komt vanzelf bij ons terecht. Dat geeft ook niet. Als NEC en Sparta niet winnen zijn we zeker van behoud, dat weten wij ook. Maar je hebt daar toch geen invloed op, zondag om kwart over vier zien we wel hoe alles er voor staat. Wij kijken naar onszelf en gaan voor een goed resultaat tegen Feyenoord."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner