06.05.2017 12:14

Bergkamp haalt uit naar vertrokken Ajacieden

Dennis Bergkamp heeft behoorlijk hard uitgehaald naar Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. De assistent-trainer van Ajax meent dat het tweetal terecht via de achterdeur is vertrokken, aangezien de spelers niet de juiste mentaliteit hadden.

"Als je teleurgesteld bent en denkt: Jantje of Pietje speelt wel en ik niet, dús de trainer ziet het niet in me zitten, dan is topsport meedogenloos. Dan ga je het niet redden. En kun je beter ergens anders met een schone lei beginnen", laat de voormalig aanvaller weten in gesprek met Het Parool. 

Nadat Frank de Boer vertrok, begon iedereen weer op nul. "De jongens kregen dit seizoen te maken met een andere hoofdtrainer (Peter Bosz, red.), die een andere mening heeft dan zijn voorganger. Dat hoort bij voetbal, is helemaal niet erg. In elke carrière beland je een paar maal op een kruispunt: blijven of weggaan? Bazoer en ook Anwar El Ghazi hebben voor het laatste gekozen. Ik hoop dat ze het goed doen."

Bazoer en El Ghazi maakten de transfer in de winterstop naar respectievelijk VfL Wolfsburg en OSC Lille, maar tot een onverdeeld succes leidde dat vooralsnog niet. Bazoer is onder Andries Jonker de laatste tijd meer gaan spelen. Zo speelde hij 10 keer in de Bundesliga, terwijl El Ghazi in 11 Ligue 1-optredens meespeelde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner