07.05.2017 13:43

Luuk de Jong start voor zieke Ramselaar

Luuk de Jong (l.) kwijnt weg op de reservebank bij PSV naast broer Siem (r.).
Luuk de Jong (l.) kwijnt weg op de reservebank bij PSV naast broer Siem (r.).

Phillip Cocu moet het tegen FC Groningen zonder Bart Ramselaar stellen. De creatieve middenvelder ligt al een hele week ziek op bed en mist daardoor de verre uitwedstrijd in het hoge noorden. Zijn vervanger is Luuk de Jong.

FC Groningen-trainer Ernest Faber houdt opnieuw vast aan zijn 4-3-3-systeem tegen PSV. De voorhoedespelers zijn Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Bryan Linssen. De laatste twee waren goed voor negen van de laatste elf treffers van FC Groningen.

Verdediger Jason Davidson en middenvelder Tom Hiariej spelen zondagmiddag hun laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie voor FC Groningen. Davidson keert in principe terug naar Huddersfield Town, terwijl Hiariej na 18 seizoenen FC Groningen zal verlaten.

Bij PSV is er een noodgedwongen wijziging ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax (1-0). Ramselaar is afwezig, waardoor Luuk de Jong weer eens mag starten voor PSV. Luuk de Jong zal in de punt van de aanval acteren, waardoor Jürgen Locadia naar de linkerkant zal verhuizen.

Cocu heeft één nieuwe naam op de reservebank zitten. De vleugelaanvaller Albert Guðmundsson, dit seizoen goed voor 18 doelpunten in 34 wedstrijden in de Jupiler League, kan zijn debuut maken voor de Eindhovenaren.

De wedstrijd tussen FC Groningen en PSV is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner