07.05.2017 18:57

Anita met Newcastle United kampioen

Newcastle United viert het kampioenschap 2016/2017 Pro Shots / Action Images

Vurnon Anita is zondag kampioen van de Championship geworden met Newcastle United. Anita zag op een spannende slotdag zijn ploeg winnen van Barnsley FC (3-0). Aangezien de concurrent gelijkspeelde was dit genoeg voor de titel.

In de wedstrijd, die tegelijkertijd gespeeld werd met de wedstrijd van concurrent Brighton & Hove Albion, wisten Ayoze Pérez, Chancel Mbemba en Dwight Gayle met hun doelpunten een 3-0 eindstand op het scorebord te zetten. De andere titelkandidaat in de Championship was Brighton & Hove Albion. Deze club moest uit bij Aston Villa winnen om de voorsprong op de ranglijst te behouden. Tot aan de laatste minuten van de wedstrijd leek dit ook te gebeuren. Vanaf de 64e tot aan de 89e minuut stond de club op een 1-0 voorsprong dankzij een benutte penalty van Glenn Murray. Het noodlot sloeg in de voorlaatste minuut echter toe toen Jack Grealish voor Aston Villa de stand gelijk trok. De minuten die erbij kwamen waren niet genoeg voor Brighton om een winnend doelpunt te maken.

Brighton & Hove Albion zal op de tweede plek wel promoveren naar de Premier League. Dit betekent dat het de eerste keer wordt in de geschiedenis van de club, dat zij op het hoogste niveau van Engeland zullen gaan spelen. De club uit Brighton leek een paar weken terug hard op weg naar het kampioenschap, maar wist vanaf 21 april geen wedstrijd meer te winnen. Newcastle United deed het de laatste speelrondes daarentegen perfect. De laatste drie wedstrijden wist het te winnen waardoor Newcastle acht punten in kon lopen op concurrent Brighton en zo met een punt meer kon eindigen in de competitie.

Anita zelf kwam de laatste weken niet meer veel in actie. De middenvelder is een paar weken terug geblesseerd geraakt waardoor hij veel wedstrijden vanaf de kant moest meemaken. Daarvoor was hij echter van sterke waarde voor The Magpies. Hij speelde 27 wedstrijden in de Championship.