08.05.2017 11:50

Engelse pers verkiest Kanté tot beste speler

In navolging van de spelers zelf hebben ook de Engelse journalisten N'Golo Kanté maandag uitgeroepen tot voetballer van het jaar in de Premier League. De Franse middenvelder van Chelsea kreeg de meeste stemmen in de verkiezing, die al sinds 1947 jaarlijks wordt georganiseerd door de Football Writers' Association. Kanté werd twee weken geleden door spelersvakbond PFA ook al gekozen tot speler van het jaar.

De 26-jarige Fransman blinkt weliswaar niet uit met doelpunten, maar is als controleur op het middenveld wel een onmisbare schakel bij Chelsea. De ploeg van manager Antonio Conte koerst in de Premier League af op de titel. Vorig jaar werd Kanté al kampioen in dienst van Leicester City. Chelsea betaalde 38 miljoen euro om hem over te nemen.

In de verkiezing van de Engelse sportpers kreeg Kanté de voorkeur boven ploeggenoot Eden Hazard. Dele Alli van Tottenham Hotspur eindigde als derde. Vorig seizoen ging de prijs naar Jamie Vardy, de topschutter van Leicester. Hazard won een jaar eerder.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner