08.05.2017 12:30

SvdW: Hahn de sta-in-de-weg voor Feyenoord

De media smulden ervan. Warner Hahn, de verhuurde doelman van Feyenoord, moest in de kampioenswedstrijd met zijn huidige club Excelsior het opnemen tegen de koploper. De goalie liet zich niet gek maken. Met enkele uitstekende reddingen bleek hij een grote sta-in-de-weg voor Feyenoord. Daarmee verdient hij de titel van Speler van de Week van speelronde 33.

De eerste helft was halverwege toen Feyenoord beter in de wedstrijd kwam. Eerst was daar Karim El Ahmadi, maar zijn puntertje werd in de korte hoek gepakt door Hahn. Vervolgens kwam daar de vrije trap van Tonny Vilhena. Met een sierlijke duik tikte de huurling de bal over de kruising. Zo stond de doelman telkens een doelpunt in de weg en speelde hij een belangrijke rol in de 3-0 zege.

Voor de wedstrijd was Hahn al duidelijk. Ook tegen Feyenoord zou de boomlange doelman zijn best doen. Hij twijfelde er dan ook niet over om onder de lat te staan. "Feyenoord heeft het al zoveel wedstrijden zonder mij gedaan. Ik ga lekker voor Excelsior spelen, voor de volle 100 procent. Voor mij is daar helemaal geen discussie over. Ik ben speler van Excelsior en wil tegen Feyenoord een goede wedstrijd spelen. Ze zullen zelf goed voor de dag moeten komen."

Winterstop
Hahn maakte in de winterstop op huurbasis de overgang naar Excelsior. De kans op speeltijd bij Feyenoord was klein door de komst van Brad Jones en Kenneth Vermeer, de doelman die terug kwam van een blessure. Direct kon de goalie op een basisplaats rekenen op Woudestein. De Kralingers zijn met de doelman onder de lat bezig aan een sterke tweede seizoenshelft. Van de 37 punten werden er 21 punten na de winterstop gepakt. Vooral de laatste weken is Excelsior niet te stoppen. De laatste 4 wedstrijden werden gewonnen. En daar speelde Hahn een grote rol, want de doelman hield driemaal de 0.

Dankzij de klinkende overwinning op Feyenoord is Excelsior verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie. Waar de toekomst ligt van Hahn is nog niet bekend, maar de doelman sluit nog een seizoen bij de Kralingers uit: "Ik blijf niet bij Excelsior. Ik wil hogerop, dat lijkt me niet meer dan logisch. Ik heb het hier heel erg naar m'n zin, maar ik wil wel stappen maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner