09.05.2017 15:07

"Ten Hag of Groenendijk beter als bondscoach"

Voormalig hockeycoach Marc Lammers kan zich niet vinden in de keuze om Dick Advocaat aan te stellen als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik had liever Erik ten Hag of Alfons Groenendijk gezien als de nieuwe bondscoach", zegt hij tegen De Volkskrant.

Lammers, die de Nederlandse hockeyvrouwen in 2004 naar Olympisch zilver leidde en in 2008 naar Olympisch goud, had liever een jonge, moderne coach gezien. Zelf stond Lammers ook bekend als moderne coach in het hockey. "Er zit geen vernieuwing in het terugpakken van mensen die al uitblinkers zijn geweest. Bovendien gaat het over commitment. Als je dat hebt opgezegd en dan toch weer terugkomt, is dat niet goed voor je geloofwaardigheid", vervolgt Lammers, die zich dus niet in de keuze van KNVB kan vinden. "Met Advocaat ga je terug naar de oude school".

Voor de langere termijn vindt Lammers Advocaat niet de juiste persoon, maar voor de korte termijn kan hij ermee leven. "Advocaat kan een ploeg op korte termijn motiveren met zijn voorbeelden, met zijn teksten. Hij kan ervoor zorgen dat de jongens elkaar accepteren en een team vormen. Maar als de voetbalbond naar de toekomst wil kijken dan is het raar dat ze terugvalt op een oude coach en niet voor een jonge, vernieuwde coach kiest", besluit Lammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner