11.05.2017 07:45

Chapecoense verliest Recopa van Atlético

De strijd om de Zuid-Amerikaanse Supercup is woensdag (plaatselijke tijd) gewonnen door Atlético Nacional. De Colombiaanse ploeg was in Medellin met 4-1 te sterk voor Chapecoense. Het eerste duel tussen de twee teams eindigde in april in 2-1 voor de Brazilianen, zodat Atlético over twee duels gezien met 5-3 won.

De ontmoetingen tussen de twee teams stond vooral in het teken van de vliegramp van een half jaar terug. Bijna de gehele selectie van Chapecoense kwam om toen hun toestel op weg was naar Medellin voor een ontmoeting met Atlético voor de Copa Sudamericana.

De 'nieuwe' selectie van de Brazilaanse club kreeg twee dagen terug een warm onthaal in Colombia. De brandweer gaf het vliegtuig met daarin de selectie een eresaluut met water en bij het uitstappen ontvingen alle spelers een onderscheiding van burgemeester Federico Gutiérrez van Medellin.

"Zij maakten een vroeg doelpunt, en wij hadden daar geen antwoord op", aldus Vagner Mancini, trainer van Chapecoense. "Maar we leren hier van. We zijn een team in opbouw, en van hieruit gaan we weer verder." Vagner Mancini werd in december aangesteld als opvolger van Caio Junior, die ook overleed bij de vliegramp.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner