11.05.2017 09:31

Ron Jans baalt van vertrokken Vlemmings

Ron Jans tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo. (22-04-2017)
Ron Jans tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo. (22-04-2017)

Ron Jans zou aankomend seizoen samen met Leon Vlemmings zich gaan buigen over de cursus Coach Betaald Voetbal, maar Vlemmings besloot om aan de slag te gaan als trainer van Go Ahead Eagles en daar is Jans niet blij mee.

"Ik had gehoopt dat Leon het iets persoonlijker had gedaan en dat hij het iets eerder had verteld", aldus Jans tegenover De Telegraaf. "Hij heeft me niet van tevoren ingelicht, maar zo werkt het in de voetballerij. Hij is de architect van de nieuwe cursus en heeft mij enthousiast gemaakt. We zouden het samen doen, hebben samen de gesprekken met de cursisten gevoerd en dan gaat hij weg. Het is voor de KNVB dramatisch. Ik ben eigenlijk niet gecharterd door de KNVB, maar door Leon. Ik voel me wel wat in de steek gelaten. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel. Het heeft het verder geen zin om te verwijten, maar het was wel de directe aanleiding voor mij om niet verder te gaan. Het is een triest gebeuren."

Jans, die de afgelopen seizoenen trainer van PEC Zwolle was, doet het voorlopig rustig aan. "Ik neem een sabbatical en zonder Leon erbij - hij was opperhoofd en ik de secondant - weet ik hoe het werkt. Dan moet ik alles gaan uitwerken en de kar gaan trekken en daar was dit jaar niet voor bedoeld. Ik heb het één keer eerder meegemaakt, dat was bij Heerenveen. Toen was ik aangenomen en toen ik begon was iedereen er weg. Daar heb ik nu geen zin meer in, want ik wil dit niet ten koste laten gaan van mezelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner