11.05.2017 23:07

Manchester United met moeite naar finale

Manchester United heeft donderdag in het eigen Old Trafford met moeite de finale van de Europa League bereikt. De Engelsen speelden in de tweede wedstrijd tegen Celta de Vigo gelijk. Het werd 1-1. In Spanje had United gewonnen (1-0), dat gaf de doorslag. Ajax is de tegenstander op 24 mei in Stockholm.

Marouane Fellaini zette United op voorsprong, vijf minuten voor tijd maakte Facundo Roncaglia gelijk. Ver in blessuretijd kreeg John Guidetti een grote kans op de winnende treffer voor Celta. De oud-Feyenoorder verzuimde zijn ploeg naar de finale te schieten.

Bij Manchester United speelde Daley Blind, oud-Ajacied, evenals in het eerste duel de volle negentig minuten. In de slotfase kregen zowel Eric Bailly (ManUnited) als Roncaglia (Celta) rood na een massale vechtpartij.