12.05.2017 13:55

Rol als back bevalt Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain in de wedstrijd tegen Manchester United waar hij als rechtsback twee assists gaf
Alex Oxlade-Chamberlain in de wedstrijd tegen Manchester United waar hij als rechtsback twee assists gaf

Arsenal-speler Alex Oxlade-Chamberlain heeft laten weten geen problemen te hebben met het feit dat hij door Arsène Wenger af en toe als rechtsback het veld in gestuurd wordt. Wenger maakt veel gebruik van een 3-4-3 formatie en laat de 'Ox' de laatste weken de hele vleugel bestrijken. 

Op de website van de Londense voetbalclub besteed Oxlade-Chamberlain aandacht aan het feit dat hij meerdere keren als rechtsback moet fungeren. "Het past bij mijn stijl aangezien er veel gaten zijn om in te duiken als ik als back moet spelen. Ik vind het fijner om met de bal te kunnen rennen in tegenstelling tot het rennen zonder bal om voor iemand aanspeelbaar te komen."

Ook de statistieken laten zien dat de betreffende positie Alex Oxlade-Chamberlain niet vreemd is. De voetballer heeft drie assists kunnen geven en is Man-of-the-match geworden in de halve finale van de FA Cup. Eerder speelde de Engelsman vooral als buitenspeler, maar als vleugelverdediger kan hij veel meer met de bal doen in het veld. "De opties als buitenspeler zijn gelimiteerd. Je hebt niet evenveel ruimte aangezien je hoger op het veld staat en omdat de verdediger eerder in de buurt is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner