12.05.2017 18:03

Vaessen vervangt 'kanonnenvoer' Williams

Etienne Vaessen zoekt met een gezicht dat op onweer staat de kleedkamer op in de rust van het duel SC Cambuur - RKC Waalwijk. Na 45 minuten staat het maar liefst 5-0. (21-04-2017)

Deze week kreeg RKC-doelman Tamati Williams maar liefst vijf doelpunten om de oren in het play-offduel met FC Emmen, trainer Peter van den Berg grijpt in door tweede keeper Etienne Vaessen naar voren te schuiven.

De jonge Vaessen (21) keepte nog maar acht wedstrijden in de Jupiler League, maar krijgt in Emmen een nieuwe kans. Afgelopen week scoorde FC Emmen maar liefst vijf keer tegen RKC Waalwijk, Johan Voskamp deed vlak voor tijd nog een beetje terug: 1-5. Of de inzet van Vaessen bijster verstandig is, valt nog te zien. In het laatste duel waarin de jonge goalie onder de lat stond, kreeg hij in één helft vijf doelpunten om de oren.

Bij FC Emmen wordt rustig naar dit duel toegewerkt. Door de ruime winst in Brabant kan de ploeg uitkijken naar de tweede ronde. Uitblinker Issa Kallon wordt gespaard voor dit duel, Cas Peters krijgt vanaf de aftrap een kans. Ook Nick Bakker krijgt rust.

De wedstrijd is vanaf 18.30 LIVE te volgen!