12.05.2017 20:19

Emmen gunt RKC winst, niet de tweede ronde

Het seizoen van RKC Waalwijk zit erop. De ploeg was na een ruime nederlaag in de eerste ronde van de play-offs al nagenoeg kansloos tegen FC Emmen, het seizoen werd echter wel met een overwinning afgesloten: 0-1. FC Emmen gaat wel door naar de tweede ronde, waarin het de nummer zestien van de Eredivisie treft.

Zonder zorgen startte RKC aan de wedstrijd en de ploeg voetbalde zowaar prima in Drenthe. De ruime achterstand, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, werkte motiverend. De thuisploeg was juist erg laks. RKC profiteerde in de eerste helft maar één keer. Daan Rienstra werd op het middenveld geen strobreed in de weg gelegd, de middenvelder bereikte Johan Voskamp. De spits, die in Waalwijk ook al scoorde, maakte de weg vrij voor zichzelf en vond de rechterhoek.

In de tweede helft bracht Dick Lukkien met Issa Kallon een aanvallende kracht in vorm en de invaller stond koud in het veld of hij had voor de 1-1 kunnen zorgen. In vogelvrije positie kopte Kallon echter op de paal. De wedstrijd bloedde langzaam dood, totdat Roel van de Sande het publiek twintig minuten voor tijd liet schrikken.

De middenvelder van RKC speelde de bal te ver voor zich uit en probeerde dat te herstellen met een sliding. Wat volgde was echter een bikkelharde tackle op de enkel van Alexander Bannink. Scheidsrechter Edwin van de Graaf was resoluut en trok direct rood, waardoor de slotfase het aanzien nauwelijks meer waard was.

Door de winstpartij gaat FC Emmen naar de tweede ronde (halve finale) van de play-offs. Daarin komt het uit tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Op het hoogste niveau wordt nog één wedstrijd gespeeld, waardoor het nog onduidelijk is wie de volgende tegenstander van FC Emmen is. Dit kan Roda JC, Sparta Rotterdam of NEC worden.

Door: Jos Boesveld