12.05.2017 20:58

Supertalent AZ mist voorbereiding na operatie

Myron Boadu (r.) snelt tijdens de wedstrijd Katwijk - Jong AZ langs Bennie van Noord (l.). (14-01-2017)
Myron Boadu (r.) snelt tijdens de wedstrijd Katwijk - Jong AZ langs Bennie van Noord (l.). (14-01-2017)

Het felbegeerde toptalent Myron Boadu kent een valse start van het nieuwe seizoen. Tijdens het Europees kampioenschap voor spelers onder de zeventien liep de aanvaller een knieblessure op, daar is hij aan geopereerd.

AZ laat weten dat de revalidatie van Boadu drie maanden gaat duren, wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk niet op tijd fit is voor het eerste officiële duel van het seizoen. AZ kan voor volgend seizoen via de play-offs Europees voetbal afdwingen, maar omdat dit gaat om de voorrondes van de Europa League, komen de Alkmaarders al vroeg in het nieuwe seizoen in actie.

Boadu brak dit seizoen door bij het grote publiek, in de Tweede Divisie scoorde hij in negen wedstrijden zeven keer. Jong AZ werd kampioen op het derde niveau, waardoor de ploeg volgend seizoen in de Jupiler League uitkomt. De clubleiding van de Eredivisionist bereikte eerder deze maand een mondelinge overeenkomst met Boadu om zijn contract te verlengen. Naar verluidt waren diverse topclubs geïnteresseerd in de aanvaller.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner