13.05.2017 10:35

Celtic houdt ongeslagen reeks voorlopig vol

Dat Celtic FC al jaren oppermachtig is in Schotland is bekend en dat de Schotse ploeg een maatje te groot is voor de eigen competitie blijkt ook uit de statistieken. De gewonnen wedstrijd van vrijdag tegen Aberdeen is alweer de 32e gewonnen wedstrijd in de Schotse competities.

Aberdeen, dat aan het einde van het reguliere seizoen 24 punten achter stond op Celtic, keek na elf minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Een minuut later kon Jonathan Hayes nog wat terug doen door de score terug te brengen naar 1-3, maar daar bleef het de rest van de wedstrijd bij.

Inmiddels is Celtic ook alle drie de wedstrijden in de play-offs ongeslagen met een doelsaldo van 12 voor en 3 tegen. Alleen de Champions League is de oorzaak van een paar verloren wedstrijden in het seizoen 2016/2017. In een poule met FC Barcelona, Manchester City en Borussia Mönchengladbach kwam de voetbalclub van Brendan Rodgers tot drie gelijke spelen en verloor het de andere drie wedstrijden. De laatst verloren wedstrijd dateert daarom ook van 23 november 2016, toen Celtic thuis moest aantreden tegen FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner