13.05.2017 10:49

Italiaanse trainers in Engeland erg succesvol

De Engelse voetbalcompetitie is, met veel concurrerende topteams, een lastige competitie om succesvol in te worden. In de laatste acht seizoenen is het echter vier keer een Italiaanse trainer gelukt zijn team kampioen te maken.

Vorig jaar zag de Premier League het verrassende Leicester City kampioen worden. Een opmerkelijke gebeurtenis die mede door trainer Claudio Ranieri tot stand is gebracht. In het seizoen 2011/2012 mocht Manchester City het zilverwerk optillen onder leiding van Roberto Mancini en twee seizoenen daarvoor was het de Italiaan Carlo Ancelotti die Chelsea naar de koppositie leidde. 

De succesvolle carrières van de Italiaanse oefenmeesters gaat niet onopgemerkt bij de mede Italianen. Claudio Ranieri is blij dat hij opgevolgd wordt door de volgende Italiaan. "Ik ben er trots op dat ik het kampioensstokje mag overdragen aan Antonio Conte. Van de ene Italiaan naar de ander, dat is een geweldige erkenning voor onze school van het trainersschap", vertelt Ranieri trots tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner