14.05.2017 16:19

Sparta wint en blijft in Eredivisie spelen

De Rotterdammers komen op 0-1 en zijn daarmee virtueel veilig in de Eredivisie. (14-05-2017)

Sparta Rotterdam wist zondagmiddag van Go Ahead Eagles te winnen. De wedstrijd begon rustig aan maar in de tweede helft waren beide teams los en werd er viermaal gescoord. Deze winst betekent dat Sparta ook volgend jaar in de Eredivisie speelt.

In de eerste helft was er weinig noemenswaardig om te noemen. Sparta Rotterdam, dat van tevoren wist dat ze moest winnen, leek totaal niet uit op een winst en de eerste 45 minuten leken op weinig. Sparta Rotterdam kwam met Jerson Cabral een paar keer snel op via links maar wist geen voorzet af te leveren die een ploeggenoot bereikte. Go Ahead Eagles daarentegen zocht via links vaak de combinatie in de eerste helft waardoor het af en toe, met bal, in het vijandige strafschopgebied belandde. In de slotfase van de aanval waren de Eagles echter niet nauwkeurig genoeg en zat de Spartaanse verdediging op tijd op de tegenstander.

De tweede helft was al stukken spannender aangezien er veel meer gebeurde qua doelpunten en overtredingen. Beide teams wilden eindelijk gaan voetballen en dat bleek in de kansen. Na 57 minuten voetballen was het Martin Pušić die de stand op 0-1 zette. De vrije trap van Craig Goodwin bereikte zijn hoofd en de doelman was kansloos. Daarna werd de stand weer gelijk getrokken door Darren Maatsen die de voorzet van Jarchinio Antonia af kon ronden.

Sparta liep echter weer uit en Pušić kon weer op aangeven van Goodwin een doelpunt maken. De lage voorzet belandde voor het doel en Pušić zette zichzelf voor de verdediging en kon de bal binnen schuiven. In de laatste minuut was het de aangever zelf die een doelpunt maakte. Sparta kreeg een vrije trap en Goodwin kon de bal met zijn nauwkeurigheid langs de muur, over de grond, het doel in schieten.

Een belangrijke pot voor Sparta Rotterdam aangezien het een winst nodig had om de wedstrijd te winnen.

Door: Ronald Jansen