14.05.2017 15:04

Hull City derde degradant in Premier League

Hull City heeft slechts één seizoen kunnen genieten van de promotie naar de Premier League. De ploeg van de Portugese coach Marco Silva verloor zondag tijdens de voorlaatste speelronde met 4-0 bij middenmoter Crystal Palace.

Daardoor kan Hull City als nummer achttien van de ranglijst niet meer ontsnappen aan degradatie. Hekkensluiter Sunderland en nummer negentien Middlesbrough waren al eerder veroordeeld tot een afdaling naar de Championship. Crystal Palace leidde bij de rust al met 2-0 door treffers van Wilfried Zaha en Christian Benteke. Vijf minuten voor tijd bracht Luka Milivojevic uit een strafschop de stand op 3-0.

Patrick van Aanholt, die bij de thuisploeg een kwartier voor tijd inviel, bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 4-0. Door de beslissende nederlaag van Hull City is nummer zeventien Swansea City veilig. De ploeg van de Nederlanders Leroy Fer, Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn won zaterdag met 2-0 bij Sunderland.