17.05.2017 16:51

Kuyt (36) hangt schoenen aan de wilgen

Dirk Kuyt keert volgend seizoen niet terug als speler van Feyenoord. De routinier heeft besloten om een punt achter zijn actieve carrière als voetballer te zetten, wel blijft hij op een andere manier verbonden aan Feyenoord.

Woensdagochtend heeft Kuyt zijn beslissing aan Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en de clubleiding bekendgemaakt. "We zijn Dirk echt ongelofelijk dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft betekend de afgelopen twee jaar", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, op de clubsite van de Rotterdammers. "Met zijn instelling, professionaliteit en passie heeft hij enorm veel toegevoegd. In de kleedkamer, op het veld én daarbuiten. We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt."

Kuyt zal in de toekomst dus een positie in het technisch management van Feyenoord krijgen, maar zal in eerste instantie gaan meelopen bij Van Geel. De Katwijker begon zijn loopbaan als speler van FC Utrecht, maar vertrok in de zomer van 2003 naar Feyenoord. Na 3 seizoenen in Rotterdamse dienst verdiende hij een transfer naar het Engelse Liverpool. In 2012 koos Kuyt voor een avontuur bij het Turkse Fenerbahçe, terwijl hij twee jaar geleden terugkeerde bij Feyenoord.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner