17.05.2017 22:59

Juventus houdt Hoedt en De Vrij van prijs af

Stefan de Vrij en Wesley Hoedt moeten weer een seizoen wachten voor een kans op hun eerste prijs met Lazio Roma. De Nederlandse verdedigers verloren woensdagavond de finale van de Coppa Italia van Juventus: 2-0.

De Vrij kreeg in de finale een basisplaats bij de Romeinen, Hoedt bleef de hele finale op de bank zitten. In de eerste helft werd de eindstrijd in de Italiaanse beker al beslist. Dani Alves zorgde na twaalf minuten al voor de 1-0, Leonardo Bonucci verdubbelde de voorsprong na 25 minuten spelen. In de tweede helft probeerde Lazio-trainer Simone Inzaghi wat te forceren.

Zo werd De Vrij twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald, met Luis Alberto werd een extra middenvelder gebracht. Het mocht niet baten, want Juventus hield zoals wel vaker dit seizoen de nul. Het is voor de derde keer op rij dat Juventus de Italiaanse beker wint, dit lukte geen enkele club eerder.

De Oude Dame beleeft bizarre weken. Woensdagavond won het de Coppa Italia, enkele dagen later kan de zesde landstitel op rij in de wacht gesleept worden bij winst op FC Crotone. Ruim een week later volgt het absolute slotakkoord van het Europese seizoen, met de finale van de Champions League. Juventus treft in de eindstrijd regerend bekerhouder Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner