18.05.2017 21:35

Volendam en NAC houden het weer spannend

Net als in de competitie zit er heel weinig verschil tussen FC Volendam en NAC Breda. In de play-offs leken de Volendammers een zwaarbevochten overwinning te boeken in eigen huis, maar NAC Breda sloeg in de slotfase toe: 2-2.

Na wat aftasten lieten beide ploegen al snel zien dat ze over voetballende kwaliteiten beschikken. Zowel FC Volendam als NAC Breda dacht aan aanvallen, alhoewel de uitploeg wat doortastender was. Er werd niet gescoord in de eerste helft, Arno Verschueren (kiezelhard afstandsschot) en Cyriel Dessers (knappe inzet vanuit een moeilijke hoek) waren dichtbij de 0-1.

In de tweede helft ontvlamde de wedstrijd na een uur. Giovanni Korte bediende na een behendige actie teamgenoot Thomas Agyepong, die bij de tweede paal binnen kopte. FC Volendam moest aan de bak, maar mocht Daniel van Son danken voor zijn bijdrage. De invaller stond nog geen twintig seconden in het veld toen hij met een kanonskogel de rechterkruising vond.

De gelijke stand droeg met nog 25 minuten speeltijd op de klok niet bij aan de wedstrijdspanning. FC Volendam en NAC Breda hinkten op twee gedachten. Het scoren van een doelpunt zou prettig zijn, maar een tegentreffer incasseren kan fataal zijn voor de returnwedstrijd in Brabant. Wie daar niet bij nadacht was jonkie Nick Runderkamp, die tegen NAC Breda pas zijn tweede wedstrijd in de hoofdmacht van FC Volendam speelde.

De twintigjarige middenvelder oogde gretig en kwam vijf minuten voor tijd op het juiste moment maar naar voren. Rihairo Meulens, die bij de 1-1 ook al de assist verzorgde, vond zijn teamgenoot op de zestien en na een schitterende aanname ramde Runderkamp zijn eerste goal in het betaalde voetbal binnen. Het leek de winst te betekenen voor de thuisploeg, maar Dessers maakte vlak voor tijd de 2-2. De Belg nam de bal met de hand mee, maar mocht verder. De topscorer van NAC Breda benutte het buitenkansje in de korte hoek.

Door de remise is het weer ongekend spannend tussen FC Volendam en NAC Breda. In de competitie boden de ploegen elkaar ook al goed partij, dat gaat verder in de play-offs. Op 21 mei wordt het tweeluik in Brabant beslist, de winnaar speelt tegen FC Emmen of NEC.

Door: Jos Boesveld