19.05.2017 09:04

Anderlecht kampioen na goals van Teodorczyk

RSC Anderlecht is voor de 34e keer kampioen van België geworden. De ploeg won donderdagavond met 1-3 van Sporting Charleroi en kroonde zich na drie seizoenen eindelijk weer tot de beste ploeg van de Eerste Klasse A.

Net als Feyenoord had Anderlecht met nog twee duels te gaan genoeg aan één overwinning, maar in tegenstelling tot de Rotterdammers klaarde Paars-Wit in het eerste duel de klus. Łukasz Teodorczyk was met twee goals de grote man bij Anderlecht, dat de thuisploeg nog wel op voorsprong zag komen. Chris Bedia zorgde namelijk na een klein halfuur voor de openingstreffer.

Pas na de onderbreking toonde de kampioen waarom het momenteel de beste ploeg van België is. De Poolse spits Teodorczyk maakte treffer 21 en 22 van het seizoen, in 37 wedstrijden in de reguliere competitie en de play-offs bij elkaar. Massimo Bruno besliste het duel drie minuten voor tijd door de 1-3 én het feest compleet te maken. Bram Nuytinck bleef negentig minuten op de bank.

Spanning plaats twee
Club Brugge had zich bij winst kunnen verzekeren van plaats twee, maar de ploeg van de Nederlanders Lex Immers, Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer en Stefano Denswil verloor met 2-1 bij KV Oostende. Die laatste twee deden de hele wedstrijd mee, terwijl Van Rhijn en Immers niet van de bank kwamen. Omdat KAA Gent op hetzelfde moment Zulte-Waregem met 5-2 versloeg, is de strijd om plek twee nog helemaal open. Het verschil is één punt, in het voordeel van Brugge. Zondag spelen beide clubs tegen elkaar in het Jan Breydel Stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner