20.05.2017 15:58

Van Geel bescheiden: "Trainer belangrijkst"

Als technisch directeur van Feyenoord heeft Martin van Geel een kampioenswaardige selectie neergezet. De Rotterdammers werden voor het eerst sinds 1999 landskampioen, maar Van Geel geeft de credits aan de hoofdtrainer.

"De hoofdtrainer is de belangrijkste man in een voetbalclub. Dat vind ik al 22 jaar", zegt Van Geel in een interview met Trouw. Giovanni van Bronckhorst pakte met Feyenoord 82 punten, wat voldoende was om een groot feest op de Coolsingel tot gevolg te hebben.

"Dingen die fout gaan worden in deze functie eerder aan je gelinkt dan dingen die goed gaan. Als ze me vragen: ben je verantwoordelijk voor de aankopen, zeg ik: alleen voor de miskopen." De technisch directeur had een paar transfers die geweldig uitpakten, zoals John Guidetti, Graziano Pellè en Nicolai Jørgensen. Spelers als Simon Gustafson pakten minder goed uit. Een overzicht van de Feyenoord-transfers is hier te vinden.

De wederopstanding van Feyenoord begon met Ronald Koeman. Hij veroverde weer een respectabele eindklassering, waar jaren later de vruchten van worden geplukt met het kampioenschap. "Maar structureel is dat lastig. Structureel bepaalt altijd de begroting waar je staat. Dat moet ik vertellen, ja, en dat nemen mensen me niet in dank af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner