20.05.2017 23:41

Degradatie uit Ligue 1 voor Bastia en Nancy

Op de laatste speelavond in de Franse competitie zijn SC Bastia en AS Nancy-Lorraine zaterdag gedegradeerd. Bastia zakte naar de twintigste en laatste plaats door een nederlaag bij Olympique Marseille (1-0). De ploeg uit Zuid-Frankrijk stelde met de krappe zege deelname aan de Europa League veilig.

De overwinning van Nancy op Saint-Etienne (3-1) leverde voor de thuisclub niet meer op dan de negentiende plek in de eindstand. Nummer achttien FC Lorient (1-1 tegen Bordeaux) moet play-offs tegen Troyes spelen om promotie/degradatie. Dijon (0-0 bij Toulouse) en SM Caen (1-1 tegen Paris Saint-Germain) verzekerden zich alsnog van behoud op het hoogste niveau.

Kampioen AS Monaco sloot in stijl af met een zege bij Stade Rennes (2-3). De nieuwe titelhouder, die voor de twaalfde keer op rij won in de competitie, eindigde daardoor op het hoge aantal van 107 treffers in 38 competitieduels. Clubtopscorer Radamel Falcao (21 treffers) bleef in Rennes op de bank. Edinson Cavani (Paris SG) werd topschutter van Ligue 1 met 35 goals.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner