21.05.2017 13:25

Roda pakt drie keer rood in laatste drie duels

In de laatste drie wedstrijden van Roda JC, pakten liefst 3 spelers van de Limburgers een rode kaart. In de play-offs overkwam de ploeg het 2 keer, op de laatste speeldag van de Eredivisie ging het ook mis.

Vitesse - Roda JC
In speelronde 34 had Roda JC nog één kans op lijfsbehoud, maar dan moest het winnen van bekerwinnaar Vitesse. Al in de vierde minuut ging het fout voor de ploeg uit Kerkrade, waarna de ploeg een kansloze wedstrijd speelde. In de slotfase ging het helemaal mis, Vitesse scoorde nog twee keer en Mitchel Paulissen kreeg rood na een doldrieste tackle. Hij werd voor drie wedstrijden geschorst.

Helmond Sport - Roda JC
Het verlies van Roda JC bij Vitesse betekende degradatievoetbal. De Limburgers werden gekoppeld aan Helmond Sport, maar ook tegen de nummer dertien van de Jupiler League kon Roda JC geen potten breken. Vlak na rust scoorde Dani Schahin de 0-1, kort daarna kreeg Adil Auassar een rode kaart. Hij zette druk op de achterste linie van Helmond Sport, maar liet zijn been hangen, waardoor hij een tegenstander hard op het onderlichaam raakte. Hij werd voor twee wedstrijden geschorst.

Roda JC - Helmond Sport
Na de twee rode kaarten werd er gesproken binnen de selectie van Roda JC. Het rommelde bij de club, voor de play-offs werden al meerdere spelers buiten de selectie gezet. Nog voor rust ging het echter mis voor de thuisploeg. Mikhail Rosheuvel ging hard door in een poging om de bal te ontfutselen op het middenveld en mocht vervroegd gaan douchen. Op het moment van schrijven is het rust bij Roda JC - Helmond Sport en staat het nog 0-0. Met tien man moet de Eredivisionist nu een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen om zich ook volgend seizoen Eredivisionist te mogen noemen.