21.05.2017 16:27

MVV op rand van promotie na zege op Cambuur

MVV is nog maar één tweeluik verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De Maastrichtenaren dwongen zondagmiddag met een late comeback tegen SC Cambuur een finaleplek tegen Roda JC af.

Cambuur was de bovenliggende ploeg in de eerste helft. De Leeuwardenaren hadden het meeste balbezit en creëerden de meeste kansen. Toch had het geen makkelijke kluif aan MVV, dat goed druk zette, over het algemeen zorgvuldig verdedigde en er regelmatig gevaarlijk uitkwam in de counter. Het dichtst bij een goal kwam uiteindelijk Cambuur. Een cruciale ingreep van MVV-back Steven Pereira voorkwam dat Jergé Hoefdraad de bal binnen kon werken.

Met de 0-0 stand op het scorebord ingaande de tweede helft was de opdracht voor de Maastrichtenaren nog altijd hetzelfde: scoren. Het was echter Cambuur dat de score opende na een klein uur. Jamiro Monteiro zorgde met een heerlijke dieptepass dat invaller Martijn Barto een goede kans kreeg. Hij verlengde de bal erg subtiel en versloeg daarmee doelman Bo Geens, waardoor Cambuur op 1-0 kwam.

Met een treffer kon MVV nu slechts een verlenging afdwingen. Ruim een kwartier voor tijd kreeg het daarvoor de beste kans tot dan toe. Joeri Schroyen dribbelde langs Stefan Lilipaly en bracht de bal voor, waar Luís Pedro klaarstond om binnen te werken. De bal werd nét voor zijn voeten weggekaapt, waardoor de 1-1 uitbleef. Ook een kopbal van Patrick N’Koyi enkele minuten later ging er niet in; hij mikte over.

In de tachtigste minuut was het alsnog raak. Uitgerekend verdediger Steven Pereira werkte de bal op zeer fraaie wijze achter Zeinstra, na een uitstekend balletje van Kelechi Nwakali. Al vallend lobde hij de bal over de goalie heen. In het restant van de reguliere speeltijd was het MVV dat bleef aanzetten. De uitploeg zat vol vertrouwen en zou met een 1-2 binnen zijn. Luís Pedro kreeg vijf minuten voor tijd dé kans, maar wachtte veel te lang met zijn inzet.

Zo leek het op een verlenging af te stevenen, maar in de blessuretijd viel de beslissing tóch nog. Verheydt was een kwartier van tevoren ingevallen en bewees zijn waarde door een uitstekende lange bal van Joeri Schroyen op erg knappe wijze in de verre hoek te koppen. Met deze 1-2 zette hij MVV in een onwaarschijnlijke comeback in de finale tegen Roda.

Donderdag 25 mei om kwart voor acht staat het eerste affiche op het programma, in Kerkrade.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner