21.05.2017 18:31

NEC komt niet in de problemen tegen Emmen

NEC is zondagmiddag niet meer in de problemen gekomen op eigen veld tegen FC Emmen. Dankzij het doelpunt van Kévin Mayi in de eerste helft was de spanning snel uit de wedstrijd en voetbalden de Nijmegenaren de wedstrijd rustig uit.

Sinds trainer Ron de Groot de leiding overnam van de ontslagen Peter Hyballa zijn de Nijmegenaren nog ongeslagen. NEC won de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie van AZ en sc Heerenveen en versloeg tweemaal FC Emmen in de play-offs. De trainerswissel in Nijmegen heeft vooralsnog het gewenste effect.

Zoals verwacht was NEC de bovenliggende partij. De Nijmegenaren, gesteund door de 1-3 uitoverwinning, kwamen sterk uit de startblokken. De mannen van De Groot maakten echter de kansen niet af in de openingsfase, waardoor FC Emmen er af en toe uitkwam. Slechts sporadisch werden de bezoekers echt gevaarlijk uit de counter. Zo belandde een kopballetje van clubtopscorer Cas Peters in de handen van doelman Joris Delle.

Halverwege de eerste helft was daar toch het doelpunt voor NEC. Gregor Breinburg veroverde de bal op het middenveld en zette met een diepe bal Mayi alleen voor de doelman. De aanvaller schoot onberispelijk raak. De wedstrijd leek gespeeld, want FC Emmen had nu drie doelpunten nodig om er een verlenging uit te slepen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. NEC controleerde de wedstrijd en ging op het gemak op zoek naar de 2-0 om zo de genadeklap uit te delen aan FC Emmen. Toch lukte het de thuisploeg zelden om echt gevaarlijk te worden na rust. FC Emmen was ook niet bij machte om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, zodat er weinig nog te beleven viel in de tweede helft.

Donderdagavond wacht NAC Breda op NEC. De club uit Breda was in twee ontmoetingen te sterk voor FC Volendam. De Nijmegenaren zullen eerst op bezoek gaan in Noord-Brabant.