23.05.2017 16:09

Willem II vindt opvolger Lamprou bij Schalke

Willem II heeft met Timon Wellenreuther een nieuwe doelman gecontracteerd. De 21-jarige goalie komt over van Schalke 04 en tekent voor twee seizoenen bij de Tilburgers. Wellenreuther moet de opvolger worden van Kostas Lamprou.

De Griek verdedigde afgelopen seizoen het doel van de club uit Brabant, met succes. Willem II wilde Lamprou een nieuw contract aanbieden, maar de keeper kiest voor na drie seizoenen, waarin hij slechts één competitieduel miste, voor een nieuw avontuur. Wellenreuther komt uit de jeugdopleiding van Karlsruher SC, debuteerde in het betaalde voetbal bij Schalke 04 en keepte een volledig seizoen in het shirt van RCD Mallorca.

Zodoende haalt Willem II een semi-ervaren doelman in huis. De bijna 1 meter 90 lange goalie keepte 2 duels in de Champions League, 8 in de Bundesliga en meer dan 30 op het tweede voetbalniveau van Spanje. Opvallend genoeg is Wellenreuther de tweede Duitse keeper die in korte tijd een akkoord bereikte met een Eredivisie-club, Lars Unnerstall staat volgend seizoen onder contract bij promovendus VVV-Venlo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner