25.05.2017 21:37

Sheffield verder zonder Emanuelson, Lachman

Urby Emanuelson verstuurt een pass in zijn zeventiende interland voor Oranje. Hij speelt mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. (13-10-2012)
Urby Emanuelson verstuurt een pass in zijn zeventiende interland voor Oranje. Hij speelt mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. (13-10-2012)

Urby Emanuelson en Darryl Lachman hebben hun laatste minuten in het shirt van Sheffield Wednesday gespeeld. Voor laatstgenoemde kwam dat niet als een verrassing, Emanuelson zal met slechte gevoelens terugkijken op zijn tweede periode in Engeland.

De voormalig alleskunner van Ajax en AC Milan keerde afgelopen zomer terug Engeland, nadat hij eerder al voor Fulham in de Premier League speelde. Voor Sheffield Wednesday speelde hij slechts 16 minuten, blessureleed stond meer speeltijd in de weg. Zonder Emanuelson haalde Sheffield Wednesday de play-offs voor promotie, maar daarin werd het al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Voor Lachman was het al nagenoeg zeker dat hij zou vertrekken bij de Engelse club. Vorig seizoen speelde hij een half jaar op huurbasis voor SC Cambuur, het afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Willem II. Bij lijfsbehoud van de Tilburgse club, zou Lachman automatisch ook het volgende seizoen onder contract staan. Willem II werd dertiende in de Eredivisie, waardoor Sheffield Wednesday af is van Lachman. De verdediger speelde geen enkel duel voor zijn club.

Bij Sheffield Wednesday staan Glenn Loovens en voormalig Vitesse-speler Sam Hutchinson onder contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner