26.05.2017 20:07

Mario Been nieuwe trainer van Apoel Nicosia

Mario Been gaat op Cyprus als hoofdcoach aan het werk. De 53-jarige Rotterdammer treedt in dienst van landskampioen Apoel Nicosia. Hij heeft een contract voor een jaar ondertekend. Been was dit seizoen assistent van hoofdcoach Dick Advocaat bij het Turkse Fenerbahçe. De Hagenaar keert op 6 juni terug als bondscoach van Oranje.

Been arriveert zondag op Cyprus en zal een dag later tijdens een persconferentie gepresenteerd worden. "Het lijkt me geweldig om weer als hoofdcoach aan de slag te gaan", liet hij opgetogen weten. "Het is een club die altijd Europees voetbal speelt en in de Europese toernooien regelmatig ook behoorlijk succesvol was."

Been was als voetballer in de periode van 1982 tot en met 1995 actief bij Feyenoord, het Italiaanse Pisa, Roda JC, sc Heerenveen, het Oostenrijkse Innsbruck en Excelsior. Hij was sinds 1996 trainer van Excelsior (jeugd), Feyenoord (assistent), Excelsior, Trinidad and Tobago (assistent), NEC, Feyenoord, het Belgische KRC Genk en het Turkse Fenerbahçe (assistent).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner