28.05.2017 23:05

Lazio sluit de competitie af met nederlaag

Lazio heeft de Italiaanse competitie afgesloten met een nederlaag. De club van de Nederlanders Stefan de Vrij en Wesley Hoedt ging met 3-1 onderuit bij Crotone. De laaggeklasseerde ploeg uit Calabrië speelde zich door de zege veilig. Empoli, dat met 2-1 verloor bij het al gedegradeerde Palermo is daardoor de derde ploeg die degradeert uit de serie A.

Bij Lazio bleef De Vrij de hele wedstrijd op de bank. Hoedt kon niet meespelen vanwege een schorsing en had van de club al toestemming gekregen af te reizen naar het trainingskamp van het Nederlands elftal in het Portugese Lagos. Lazio speelde een helft met een man minder omdat de Angolees Bastos vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg.

Andrea Nalini en Diego Falcinelli hadden Crotone op een comfortabele 2-0-voorsprong gezet. Ciro Immobile maakte de aansluitingstreffer voor Lazio. Nalini zorgde na een uur spelen voor de verlossende 3-1.