29.05.2017 10:10

Babel: "Zonde dat Oranje mij niet gebruikt"

Ryan Babel kan het niet begrijpen dat hij geen uitnodiging kreeg voor het Nederlands elftal. De aanvaller, die zondag kampioen van Turkije werd met zijn club Beşiktaş, uitte zijn onvrede daarover op zijn Instagram.

"Zij zeiden dat mijn carrière over was. Het is een schande dat het Nederlands elftal mijn zelfvertrouwen en huidige vorm niet wil gebruiken in deze cruciale periode", spuwde de oud-Ajacied gal op zijn Instagram. Babel was in de kampioenswedstrijd van zijn club belangrijk met een doelpunt en assist.

In januari van dit jaar kwam Babel transfervrij over van Deportivo La Coruña. Bij de kampioen van Turkije tekende hij een contract tot medio 2019. In zijn eerste maanden in Turkije maakte de buitenaavaller direct veel indruk. Met vijf doelpunten en drie assist in zeventien wedstrijden speelde de Nederlander een belangrijke rol in de titelstrijd. Ook in de Europa League was hij van grote waarde met drie doelpunten in zes wedstrijden. Met Beşiktaş bekroonde hij zich uiteindelijk tot kampioen van de SüperLig boven het Fenerbahçe, de club van de huidige bondscoach Dick Advocaat. Ondanks zijn prestaties was Babel niet in beeld voor het Nederlands elftal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner